Lindehof– 2 Michelin Sterren – 27/10/2017

Het is de 2de maal dat we restaurant De Lindehof te Nuenen bezoeken. De eerste keer dat we kwamen werden we aangenaam verrast door de kruiding die gebruikt werd in de gerechten en door de toffe bediening. Sterrenchef Soenil Bahadoer dirigeert keuken en zaal.

Amuses

  1. Een krokant gemaakt op basis mais, met bijhorende dipsaus (eveneens gemaakt op basis van mais).
  2. Cracker op basis van gepofte wilde rijst, surinaamse pindasaus en groene kerrie.
  3. Nacho met ras el hanout en crème van avocado.
  4. Buikspek gelakt met soya.
  5. Wafel op basis van aardappel, marmelade van sardine, verfrissende crème op basis van de olie waarin de sardine was ingelegd.
  6. Ingelegde Chinese kool, schuim op basis van kokos en eigengemaakte kaas bovenop (panir).
  7. Gekarameliseerd Belgisch witloof, dun gesneden coquilles, ganzenlever, kroepoek op basis van sepia en garnalen, schuim op basis van langoustine.

Verrassende combinaties kwamen in een sneltempo ons tegemoet.  In de meeste amuses gaf de chef voldoende diepgang en wist hij ons met minder bekende kruiding te bekoren.

Vooral de laatste amuse en het buikspek vonden we de lekkerste. Alsook appreciëren we het grotere aantal amuses in vergelijking met andere restaurants. In totaal hebben we er 7 kunnen fotograferen, maar er waren er nog 2 die we helaas gemist hebben omdat we ze meteen moesten opeten of het werd op onze hand samengesteld.

We kozen voor het menu “Toque Blanche” dat normaal gezien steeds uit 6 gangen bestaat. We lieten dit echter uitbreiden met 1 extra gang kazen/dessert. In totaal gingen we dus 7 gangen krijgen. We wisten ook niet op voorhand wat we exact voorgeschoteld gingen krijgen dus we waren extra benieuwd.

Eerste Gang (score: 15/20)

Een mooi stukje afgebrande langoustine met bovenop een krokantje van sepia, tartaar gemaakt van langoustine, zoetzure groenten en vinaigrette op basis van groene kruiden en curry.

Een leuke starter! Een zachte langoustine streelde de tong.  De knapperige zoetzure groenten kwamen redelijk tot hun recht en de lichte ziltige toets zorgde voor de juiste nasmaak.  Zeker geen fout gerecht, maar wij denken dat je hier nog meer diepgang in kan krijgen.

Tweede Gang (score : 14/20)

Aan de rechterzijde een mooi stukje tarbot, saus op basis van gerookte en gezouten paling, aan de linkerzijde een kroketje gemaakt van zwarte bonen en bundelzwammen.

Een mooi stukje tarbot zou je denken, zo ziet het er inderdaad ook uit.  Jammer genoeg was dit visje te ver gebakken.  De tarbot was veel te droog, vandaar de iets mindere score voor dit gerecht.  Gelukkig kon het bijgeleverde kroketje het hele gerecht nog wat redden.  De gemaakte garnituur was wel van degelijke kwaliteit.

Derde Gang (score: 15,5/20)

Gebakken coquille, Surinaamse saus op basis van gele erwten, Surinaamse kippenworst, balletje gemaakt met kokos en curry.

De Coquille in dit gerecht was perfect gebakken. Krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. De combinatie van de smaken waren alsook zeer verrassend. Het korrelige van de Surinaamse saus op basis van gele erwten gaven een aangenaam gevoel in de mond.  Een geslaagde derde gang.

Vierde Gang (score: 15;5/20)

Eend, aardpeer met daarbij een saus gemaakt van 5 spices en als sidedish stoofpotje gemaakt van de eendenbout, ingelegde radijs en crème op basis van de eend.

De bereiding van de eend was zeer geslaagd. Goed mals en sappig van binnen, vergezeld met een degelijke saus. Ook de bijgelegde garnituren gingen goed samen en gaven de nodige bite.  De sidedish was in orde al kon hier nog wat meer diepgang in gestoken worden.

Vijfde Gang (score: 16/20)

Terrine van foie gras klaargemaakt met wat gembersiroop, garnituren van bramen, gekarameliseerde bananen  en chocolade, gel van braam en vanilleijs.

Dit was een zeer lekkere en originele gang. Je komt niet vaak tegen dat de banaan een hoofdrol speelt in een gerecht. De combinatie met de foie gras, braambessen en vanilleijs was zeer leuk bedacht. Zeker het vanilleijs was zeer vers klaargemaakt en kon ons goed bekoren.

Zesde Gang – Kaas (score: 15,5/20)

Weer een mooi geselecteerd bordje kazen.  Een zacht lepelkaasje aan de zijkant om het romige te benadrukken.  Met de twee zachte geitenkazen kan je uiteraard niet veel fout doen.  Ook de Passendale gaf de nodige zoute kaassmaak. Kortom een mooi gevuld bordje met echt lekkere topkaasjes.

Zesde Gang – Extra Dessert (score: 14/20)

Olijfoliedessert, ijsje gemaakt op basis van olijfolie, vanille en ibiscus, meringues op basis van ibiscus en olijfolie.

Een leuk en origineel dessert op basis van olijfolie. Elke hap was niet zwaar en aangenaam in de mond.De zoete ijsjes vielen alsook in de smaak.

Zevende Gang (score: 15/20)

Mousse van karamel, ijs van gember en limoen, zoet-zoute pinda, krokant van miso en crème van citrus en miso, vinaigrette van limoen en vanille.

Zeker een harmonieuze afsluiter.  De karamel, die goed samenging met de zoet-zoute pindasmaak waren de hoofdrolspelers in dit dessert.  De citrus toetsen opende de smaakpapillen en gaven de nodige fraicheur in het gerecht. Een goed gebalanceerde afsluiter.

Eindscore : 15/20

 

Conclusie

Als de bro’s ergens langskomen is het zoals gewoonlijk tijd om af te sluiten met een opsomming van goede en minder goede puntjes. De bedoeling hiervan is om 3 zaken die ons echt goed zijn bijgebleven in de bloemetjes te zetten. Alsook geven we 3 minder goede puntjes die het restaurant eventueel kan gebruiken als constructieve kritiek.

Positief – het restaurant doet deze zaken volgens ons uitstekend:

  1. De kruiding die de chef hanteert is speciaal en uniek
  2. Ontzettend vriendelijke en attente bediening. Het keukenpersoneel komt bij mometen ook mee de zaal doen wat erg leuk is
  3. Strak georganiseerde keuken. De gerechten kwamen steeds op een goed tempo

Minder positief – het restaurant kan dit eventueel meenemen als werkpuntjes:

  1. Er heerst enorm veel lawaai in de zaal.
  2. Sommige gerechten ontbreken nog een tikkeltje diepgang
  3. Soms een te korte en te snelle uitleg over de wijn. Had de sommelier het te druk?

 



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.